Petra De Sutter

Fertiliteitsexperte, senator & parlementslid voor Groen in de Raad van Europa

Politics

Human rights should be at heart of the June EU Council

Morgen komen alle EU-leiders samen in de Council om te praten over het Europees migratiebeleid. Ik ondervroeg de secretaris-generaal van de Raad van Europa gisteren, omdat hij hier maandag over sprak met Jean-Claude Juncker. Hoewel Juncker geen garanties kon geven op een succesvolle Council, heeft hij wel bevestigd dat de EU de mensenrechten hoog in het vaandel draagt en dat alle lidstaten zich bewust zijn van hun internationale verplichtingen.

Hij heeft ook beloofd om de toetreding van de EU tot het mensenrechtenverdrag te versnellen. Dit zou een sterk signaal zijn, dat hoop geeft voor de rechten van vluchtelingen die in Europa toekomen.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén