Petra De Sutter

Fertiliteitsexperte, senator & parlementslid voor Groen in de Raad van Europa

Politics

Groen wil landelijk karakter beter ontwikkelen – Het Nieuwsblad

Dit artikel verscheen op 19 juni 2018 in Het Nieuwsblad.

Horebeke – Groen Horebeke stelde zaterdag haar elf kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. “Het gaat om het behoud en de ontwikkeling van het landelijk karakter van onze gemeente.”

Petra De Sutter zal de lijst trekken, op de tweede plaats staat Filip Hebbrecht. Op drie mag Hilde Bodyn haar kans wagen, de vierde plaats wordt ingenomen door Bart Van de Water. Op vijf staat Marijke Merckx en op zes Florian Van de Walle. De zevende plek is voor Zanien De Roose en de achtste voor Mose Lein, met achttien de jongste kandidaat. Op negen staat Korselenaar Liesbeth Lutjeharms en op tien Michel Meuleman. Lijstduwer op elf is Claire Vanhoutte.

Groen wil in Horebeke het verschil maken. “We willen meer veiligheid voor fietsers en wandelaars, met betere fietspaden en veilige infrastructuur”, zegt De Sutter.

“Het gaat om het behoud en de ontwikkeling van het landelijk karakter van onze gemeente, want er wordt nogal wat gekapt in Horebeke en onvoldoende aangeplant. We hebben zeer veel woon- en landbouwgronden, maar relatief weinig natuurgronden. We willen de bereikbaarheid van het gemeentehuis voor personen die minder goed ter been zijn, verbeteren en meer initiatieven voor ouderen en jongeren. Het gaat om het aanleggen van speel- en sportinfrastructuur en het investeren in projecten die ons dorp leefbaarder en aangenamer maken voor alle inwoners. Het geld is er.”


Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén