Vandaag tekende Elke Ferner, staatssecretaris van Duitsland, officieel de ratificatie van het Verdrag van de Raad van Europa tegen geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld (CETS nr.210). Dit Verdrag treedt bijgevolg in werking in Duitsland op 1 februari 2018 en is vanaf dan ook wettelijk bindend.

Duitsland is het 25e land dat het Verdrag ratificeert. België deed het eerder al, op 14 maart 2016, nadat ik op 11 februari hierover een parlementaire vraag had gesteld aan staatssecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs.

De Duitse staatssecretaris Elke Ferner kwam ook op bezoek bij de Women Working Group, waar ik voorzitster van ben. Ze legde ons uit waarom het zo lang duurde vooraleer Duitsland het Verdrag tekende en waartoe het land zich nu precies engageert. Lees er meer over op https://www.coe.int/en/web/istanbul-convention/home