Petra De Sutter, Eline Delrue en Academia Press nodigen u van harte uit voor de boekvoorstelling van De maakbare baby.

PROGRAMMA

• Overhandiging eerste exemplaar
• Inleiding door Petra De Sutter
• Getuigenis over embryoselectie
• Petra in gesprek met Eline Delrue
• Receptie
Inschrijven is gratis en kan via e-mail aan
klaartje.ballon@academiapress.be.

PRAKTISCH

12 september 2017
Vanaf 19u30
Aula Universiteit Gent
Voldersstraat 9
9000 Gent

VOLG PETRA DE SUTTER OP FACEBOOK

Like ‘Petra De Sutter – De maakbare baby’ en blijf op de hoogte van al het nieuws rond het boek, de boekvoorstelling, en reproductieve geneeskunde. Het debat dat met het boek geopend wordt, kan op de pagina verdergezet worden. Petra volgt zelf de reacties en opmerkingen op en staat altijd open voor gesprek.

Petra De Sutter en Eline Delrue snijden een bijzonder belangrijk thema aan, ook voor het grote publiek. Hun boodschap is hoopvol, maar toch realistisch en genuanceerd. Ik kan alleen maar hopen dat dit het begin vormt van een breed debat in deze moeilijke kwesties.
— Dirk De Wachter, psychiater

OVER HET BOEK

Eén op de zes koppels heeft medische begeleiding nodig om zwanger te worden. Het antwoord op deze problemen is al lang niet meer alleen IVF, maar gaat van in-vitrofertilisatie over draagmoederschap tot baarmoedertransplantatie. Petra De Sutter en Eline Delrue behandelen de verschillende technieken duidelijk, overzichtelijk en bevattelijk voor lezers met en zonder medische achtergrond. Van daaruit openen de auteurs de deur naar het ethisch debat.

Want wanneer springt het licht in het labo op rood, nu wetenschappers de ene doorbraak na de andere forceren? In hoeverre kunnen zij aan embryo’s morrelen? En wat met de commercialisering: geven we onze dochters straks massaal een ingreep ‘eicellen invriezen’ cadeau?

Petra De Sutter en Eline Delrue geven antwoord en spiegelen hun visie aan die van internationaal bekende wetenschappers en filosofen. Een boek op het kruispunt tussen wetenschap, ethiek en de diepmenselijke kinderwens.

De grote verdienste van de auteurs is dat ze moeilijke onderwerpen bevattelijk voorstellen, waardoor je zin hebt het boek in één ruk uit te lezen. De ethische reflecties geven soms meer vragen dan antwoorden, maar net dat vormt een grote meerwaarde. In ethische kwesties is er namelijk geen wit of zwart. Kortom: een schitterend boek.
— Marleen Temmerman, gynaecoloog