Professor Petra De Sutter krijgt vandaag de eerste prijs voor fertilitiTIJD. Die wordt uitgereikt door Shanti Van Genechten, oprichtster van de vzw Kinderwens Vlaanderen. De vzw maakt vandaag ook bekend dat er in elke provincie een kinderwenshuis komt.

De vzw Kinderwens Vlaanderen is een expertisecentrum dat mensen met een onvervulde kinderwens ondersteunt en dat professionelen uit de sector wil bijstaan in de begeleiding van mensen met een onvervulde kinderwens.

“We geven die prijs dit jaar voor het eerst en bekronen er fertiliteitscentra mee die zich op verschillende vlakken ontzettend hard ingezet hebben om TIJD te nemen om de wensouders steeds centraal te zetten” zegt Shanti Van Genechten, oprichtster van Kinderwens.

Het Centrum voor reproductieve geneeskunde van het UZ Gent, dat onder leiding staat van Petra De Sutter krijgt dus de primeur, samen met het fertiliteitscentrum Life in Leuven. (rtl)